Fastfood og takeaway vinder frem i Aarhus – COVID-19 har ændret vores vaner

Flere og flere springer over madlavningen derhjemme. Hvorfor er der helt sikkert mange grunde til. Men en af dem er alt andet lige tiden, eller mangel på samme. Madlavning tager tid, og god mad tager lang tid at lave, især hvis den skal laves fra bunden. Den tid er der rigtig mange, som ikke har, og derfor vælger man en lettere løsning. Færdiglavet mad eller takeaway.

 

 

Et overblik over udbuddet

Spiseguiden Aarhus har lavet en oversigt over restauranter og andre spisesteder i Aarhus og omegn. Her kan man danne sig et overblik over, hvad der er på madscenen i Storaarhus. Oversigten er inddelt således, at man kan søge på de mest brugte søgeord, og de er lavet til brugbare guider. Hvis man ikke er kendt eller lokalkendt i Aarhus, så er der også en funktion, som gør, at man kan se afstanden hen til det eller de steder, man søger. Det er værd at bemærke, at det ikke kun er Aarhus, men hele Aarhus Kommune, der er med. Altså helt ned til Odder Kommune, og ud til Favrskov Kommune. I nord går guiden ud til Syddjurs Kommune.

 

 

Fastfood i kategorier

Hvis man for eksempel ønsker sig en pita i Aarhus, så tjek lige den her pita guide i Aarhus. Her kan man finde de fleste af de steder, som laver pitabrød som take away. Oversigten bliver opdateret løbende med nye steder, men også med steder, som er lukket af den ene eller anden grund. Rigtig mange steder laver mere eller andet end takeaway. Ofte er det blot et supplement til restaurant- eller cafédelen. Det gør, man skal være opmærksomme på menukortet eller menukortene, når man bestiller. En del mad laves ikke som takeaway.

 

 

Fokus på kvalitet og holdbarhed ved levering

At lave takeaway, som ikke lever op til ens egne forventninger, er ikke smart. Hvis man bestiller en pizza, så skal den være rimelig varm, når den leveres. Ingen gider jo en pizza, som er iskold og kommer en time for sent. Det er det store problem med takeaway. Tiden og afstanden. En burger kan være ganske uspiselig, hvis den har ligget i en rygsæk i en halv time eller mere.

 

 

Cykelbudene får nogle kilometer i benene

Afstanden har også betydning. Hvis man bor i Brabrand og bestiller takeaway i Risskov, og maden bliver leveret på cykel, så er der stor sandsynlighed for, den er blevet kold på turen. Et andet eksempel er, at maden bliver rystet godt og grundigt sammen i den firkantede rygsæk, som takeawaybudene i dag bruger. Vi har flere gange oplevet problemer med sushi, hvor bakkerne er blevet rystet sammen, og det nærmest er et saml selv puslespil at finde ud af, hvad der hører til hvad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *